Produkty

 
 
 

produkty

Mięso wołowe

Sprzedajemy różne rodzaje mięsa wołowego. Nasza oferta obejmuje wszystkie elementy mięsa wołowego, między innymi tłuszcze, podroby, ćwierćtusze, trymingi. Oferujemy zarówno mięso chłodzone, jak i mrożone. Nasz asortyment pochodzi od zaufanych hodowców, którzy dbają o najwyższą jakość swoich produktów. Sposób pakowania naszych produktów jest zróżnicowany, po to by sprostać oczekiwaniom naszych klientów i wymaganiom dotyczącym świeżości produktów. Dostarczamy mięso wołowe w gołych blokach, poliblokach, pakowane próżniowo lub luzem w kartonach.

Rodzaje mięsa wołowego

Istnieje wiele rodzajów mięsa wołowego, które są dostępne w obiegu handlowym. Wyróżniamy tu między innymi antrykot, rostbef, szponder, karkówkę, łopatkę czy filet. Każdy z nich wyróżnia się inną strukturą i smakiem, co pozwala na ich różnorodne wykorzystanie w kuchni. Antrykot doskonale sprawdzi się na stek, rostbef będzie idealny do pieczenia, a szponder to doskonały wybór na gulasz. Dzięki takiej różnorodności, wołowina nigdy nie staje się nudna i zawsze można przygotować z niej coś nowego.

 

Dostarczamy wołowinę na rynek polski i rynki zagraniczne

Nasza firma sprzedaje głównie produkty pochodzenia polskiego, pochodzące z zakładów uprawnionych do sprzedaży mięsa na rynkach Unii Europejskiej. Nie ograniczamy się jednak tylko do rynku europejskiego. Współpracujemy też z zakładami, które posiadają uprawnienia do sprzedaży wołowiny na rynkach krajów trzecich w Azji i Afryce. To pozwala nam na dostarczanie naszych produktów, takich jak wołowina, mięso wieprzowe i drób, do szerokiego grona odbiorców na całym świecie.

 

Wartości odżywcze wołowiny

Mięso wołowe jest nie tylko smaczne, ale również pełne wartości odżywczych. Jest doskonałym źródłem białka ważnego w procesie budowy i regeneracji mięśni. Zawiera wiele witamin z grupy B, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Wołowina jest też bogata w żelazo, które dostarcza tlen do mięśni i narządów człowieka, a także cynk wspomagający układ odpornościowy.

 

Steki, burgery, gulasze – wołowina ma wiele zastosowań

Wołowina to mięso o wyjątkowym smaku, które znajduje zastosowanie w wielu kuchniach świata. W Polsce i na Węgrzech jest nieodłącznym składnikiem tradycyjnych potraw, takich jak gulasz czy zrazy. Jest także podstawą dla wielu dań innych kuchni – od amerykańskich steków, przez włoskie spaghetti bolognese, aż po francuski boeuf bourguignon. Ponadto, wołowina doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, co pozwala na tworzenie różnorodnych kombinacji smakowych. Zachęcamy do składania zamówień.

FHU GReen Anna Gorzycka

ul. Chełmińska 115
86-300 Grudziądz, Polska
NIP: 879-210-19-78

Napisz do nas

Rozwiejemy wszelkie wątpliwości.